U trendu

Bivši šef KOS-a osumnjičen za ubistvo inspektora

Crnogorska policija uhapsila je jutros drzavljanina Srbije A.R, osumnjičenog da je je u julu ove godine pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, potvrdili su pravosudni organi.

Policija je uhapsila A.R. na graničnom prelazu Dobrakovo ka Srbiji, zbog sumnje da je 11. jula ove godine pokušao da ubije policijskog inspektora, potvrdilo je Tužilaštvo koje napominje da je za njim bila raspisana lokalna poternica.

Uhapšeni je, po pisanju podgoričkog “Dana”, bio šef Kontraobavještajne službe Vojske Jugoslavije (KOS) i ima čin pukovnika.

Na Šukovića je u centru Podgorice s više metaka ranjen u noge.

Šuković je bio načelnik Odeljenja Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala i pre ranjavanja često je pominjan zbog sudskog spora koji se vodio protiv njega zbog pretnji potpredsedniku Vlade, Dušku Markoviću.

Sud je nedavno osudio Šukovića na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora, jer je utvrdio da je on na internetu, pod pseudonimom „Boss“, pretio Markoviću.

Bivši načelnik Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala je ranije ispričao medijima da su za njega problemi počeli od kada je istraživao navodni šverc cigareta u nekadašnjoj fabrici duvana u Mojkovcu.

On je tada optužio potpredsednika Vlade Duška Markovića i njegovog kuma, nekadašnjeg direktora Uprave Policije Veselina Veljovića, da mu se svete zbog te istrage.

Marković i Veljović koji je sada sekretar Veća za nacionalnu bezbednost, demantovali su Šukovićeve navode.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.