U trendu

Bliski saradnici Gruevskog nezakonito koristili vozila MUP

Savetnik i desna ruka makedonskog premijera Martin Protuger i generalni sekretar Vlade Kiril Božinovski nezakonito su koristili obezbedjenje i službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), objavio je danas ministar policije Oliver Spasovski.

Medju više od 10 funkcionera vladajuće VMRO-DPMNE, bliskih saradnika premijera Nikole Gruevskog, koji su, prema rečima Spasovskog, nezakonito koristili službena vozila, su i generalni sekretar vladajuće partije Emil Dimitriev i bivši direktor Biroa za javnu bezbednost Ljupčo Todorovski, zvani Radnik.

Svi oni su službena vozila koristili na osnovu usmene naredbe načelnika Šeste uprave MUP-a, rekao je Spasovski, koji je kao visoki funkcioner opozicione SDSM na funkciju došao po političkom dogovoru na osnovu kojeg bi trebalo da se reši politička kriza u Makedoniji.

Spasovski je rekao da je 1. decembra izdao naredjenje da svima koji su nezakonito koristili službena vozila MUP-a i obezbedjenje budu oduzete te beneficije, kao i da se utvrdi ko je u MUP-u prekršio ovlašćenja i to im odobrio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.