U trendu

Borenović: Ko uništva saobraćajne znakove na ćirilici

SARAJEVO – Iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH najavili su formiranje radne grupe koja će obići teren i napraviti analizu o uništavanju saobraćajnih znakova na ćirilici u Hercegovini.

Na ovu pojavu, ukazao je Branislav Borenović (PDP), zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH i nazvao je „srbofobičnim vandalizmom“.

Kaže da se isto dešava i na putevima prema Neumu, da se dodaje i slovo „U“, čime se veliča ustašluk.

Borenović je u parlamentu rekao da su ga kontakltirali mnogi građani zabrinuti ovom pojavom u Zapadnohercegovačkom, Hercegovačko-neretvanskom i Livanjskom kantonu.

„Neverovatno je da je čak u pojedinim naseljima, opštinama i gradovima u ova tri kantona verovatno lokalna vlast prelepila ćirilićne nazive i na taj način pokazala svoj odnos prema zvaničnom službenom pismu u ovoj zemlji, koje je obavezno da se koristi. Verujte da je ovo pitanje koje mnogi ljudi i građani s pravom postavljaju i zato očekujem od vas jedan konkretan, adekvatan odgovor, kako bismo išli u pravcu rešavanja nečega što izaziva jedan ozbiljan problem kod ljudi“, naveo je Borenović, preneo je sarajevski portal Klix.

Ministarstvo prometa odgovorilo je Borenoviću da je ovo pitanje u nadležnosti Vlade FBiH, kantonalnih vlada i preduzeća koja upravljaju putevima, ali su, uprkos tome, rekli da će se angažovati.

A, analizu će poslati entitetskim ministarstvima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar