U trendu

Bosanska proročica nije predvidela da će joj lopovi ukrasti 430.000 evra

Meštani Brčkog juče su se hvatali za glavu i pitali kako Nizama Al Raisa, u narodu poznata kao proročica, kraljica Nizama, nije uspela da predvidi da će lopovi, pod okriljem noći, provaliti u kuću njene majke i ukrasti joj 850.000 KM (oko 434 hiljada evra), koje je stekla proricanjem sudbine i lečenjem.

Nizama je ogromno bogatstvo stekla reklamirajući nadprirodne sposobnosti i gostujući u emisijama koje su u ponoćnim terminima emitovale lokalne televizije. Neki od tih nastupa trajali su i po više od dva sata, sve dok ih Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije zabranila. Nizama je tada prepoznala moć društvenih mreža, gde je nastavila da se reklamira.

Ona za sebe kaže da je “doktorka za lečenje Kur’anom”, a u prijavi koju je podnela policiji, navela je da su joj ukradeni i zlato i dokumenti, ali je istraga pokazala da, ipak, nedostaje samo novac.

Brčaci za Nizamu kažu da ona o svojim poslovima može napisati knjigu. Veliki objekt nekadašnjeg salona nameštaja u Brčkom ova “kraljica medicine” kupila je i preuredila u poslovni i stambeni prostor.

Nizama se, inače, zvanično predstavlja kao duhovna iscjeljiteljka, vidovnjakinja, parapsiholog i bioenergičarka. Kaže i da skida crnu magiju, uklanja uroke, nagaze i ograme. U svojoj biografiji navodi da otklanja ludilo, depresiju te noćno mokrenje, strah, bolove u telu, glavobolju, sterilitet, želučane tegobe i govorne mane. Izrađuje i amajlije za bračnu sreću, porodično blagostanje, biznis, ljubav, školu te štiti firme i biznismene od zla.

(Avaz)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.