U trendu

Božinović: U Hrvatskoj oko migranata nema drame

BRISEL – Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova u hrvatskoj vladi, izjavio je danas u Briselu da Hrvatska ispunjava sve svoje obaveze po pitanju migracija i da prema njoj nema novih zahteva.

On je dodao da Hrvatska sprovodi sve ono na šta se obavezala još 2015. godine i da daje maksimalni doprinos kada je u pitanju sprečavanje ilegalnih migracija, zaštita spoljnih granica i solidarnost s drugim članicama, prenosi Hina.

Ministar Božinović je izneo i podatak da je Hrvatska integrirala 152 osobe, sirijske izbjeglice, kroz sistem preseljenja iz Turske i 80-tak osoba iz Italije i da u ovom trenutku niko ne traži od Hrvatske više od toga.

Hrvatska dopušta legalne migracije u meri u kojoj je to održivo za hrvatsko društvo i to radi na način koji ne izaziva otpor. „Ti ljudi su integrisani, rade, deca idu u školu i u Hrvatskoj oko migrantskog pitanja nema nikakve drame“, zaključio je Božinović.

Istaknuo je da „po svim elementima Hrvatska ispunjava i potvrđuje svoj kredibilitet“ i dodao da je danas i javno Hrvatskoj dato priznanje zbog rada svoje granične policije od strane predsedavajućeg Saveta EU i niza drugih zemalja.

Ministar Božinović prisustvuje sastanku ministara unutrašnjih poslova zemalja članica EU koji se danas održava u Briselu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.