U trendu

Brač: Održan protest za besplatan trajekt za decu sa teškoćama

BRAČ – U Supetru na Braču danas je održan protest kojim se traži da se deci sa teškoćama u razvoju sa tog hrvatskog ostrva obezbedi besplatan prevoz trajektom za odlazak na terapije na kopno.

Organizatori protesta, udruženja Crveni krst Brač i Brački pupoljci, istakli su da protestima žele da ukažu na manjak empatije vlasti prema deci sa ostrva s teškoćama u razvoju i potrebi da se odmah kroz hitnu proceduru donese izmena člana 47. Zakona o prevozu u linijskom i povremenom obalskom pomorskom saobraćaju, kako bi se za tu decu obezbednio besplatan prevoz, prenosi Index.

Udruženje Brački pupoljci upozorava da sada, uz ostale izazove života na ostrvu, među roditeljima ima velik broj onih koji jedva finansiraju i osnovne obaveze.

„Kad se uzme u obzir da se na cenu trajektne karte za odlazak na neophodne terapije na kopno zna izdvojiti u proseku i više od 3.000 kuna mesečno (oko 48.000 dinara), onda je jasno naše insistiranje za uvrštavanje predloga izmena člana 47 u hitnu proceduru i pre letnje saborske pauze“, navode u udruženju.

Kako su istakli, novi zakon nije još ni u fazi javne rasprave zbog čega sigurno ne može da bude usvojen tokom leta, a dodaju i da će od usvajanja do implementacije proći će još puno vremena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar