U trendu

Brajović poručio: Izazivanje nestabilnosti neće proći

Predsednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajiović ocenio je da je prvo vanredno zasedanje, na kojem je izglasano ukidanje imuniteta liderima opozicionog DF-a, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, održana u specifičnoj atmosferi i da je, nakon sednice, zamalo izbegnut incident većih razmera.

Brajović je novinarima u Podgorici rekao da „ratna retorika“ opozicionih lidera ima za cilj da uznemiri crnogorsku javnost, da izazove nestabilnost.

„Poručujem im da to ne može da prođe“, rekao je Brajović ustvrdivši da je bilo i fizičkih nasrtaja na jednu poslanicu vladajućeg DPS.

Što se tog slučaja tiče veruje, kaže, da će uslediti privatna tužba te poslanice.

Gnušajući se takvog ponašanja pripadnika opozicije, Brajović je kazao da će svi, posebno on kao predsednik parlamenta, doprineti da se u Skupštini poštuje red, da se odgovorno ponašamo prema svojim obavezama.

Nada se, kaže, da su građani sve to videli i da će znati kako da se ponašaju i kome da daju glas na sledećim izborima.

Govoreći o odluci o ukidanju imuniteta Mandiću i Kneževiću, Brajović kaže da je parlament samo ispunio zahtev tužilaštva i omogućio vođenje krivičnog postupka.

To, kazao je, ne znači da je njih trebalo uhapsiti istog časa, već znači da će se to dogoditi ako se za tim ukaže potoreba.

Tužilaštvo je za to dobilo saglasnost parlamenta, rekao je Brajović i dodao da je veoma zadovoljan načinom na koji se Skupština odnosila prema tom pitanju.

„Kako će se drugi državni organi ponašati to je već pitanje za njih i ovom prilikom zaista ne bih komentarisao tužilačke poteze koji su nakon toga usledili ili će uslediti narednih dana“, rekao je Brajović.

On se, istakao je, zalaže da kad god tužilaštvo pokrene postupak skidanja imuniteta treba izaći tome u susret.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.