U trendu

Branitelji: Nismo mi snimili, neko iz SDP smestio Milanoviću

Predstavnici braniteljskih udruga tvrde da nisu autori snimka s kojeg su u javnost izašle sve pogrde na račun Srbije i njenog rukovodstva, a koje je na sastanku s braniteljima izrekao predsednik SDP i kandidat za budućeg premijera Zoran Milanović.

Jedna od branitelja, Dražimir Jukić, naime, koji je s Josipom Klemom bio na sastanku, tvrdi: „Nismo mi to snimali. To je snimala druga strana:

Druga strana, u ovom slučaju sam Milanović, objašnjava: „Shvatili smo to, ali smo ćutali i smejali se. To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih“.

Branitelji to negiraju, a Jukić, kako prenosi Tportal, kaže:

„Nismo mi snimali, nismo mi toliko napredni“.

Na opasku da danas svako mobilnim može da snimi šta hoće, primećuje: „Mislim da to nije snimljeno mobilnim, predobro se čuje“.

Za Tportal on tvrdi da je snimio neko iz SDP, te da je reč o unutarstranačkim sukobima, aludirajući da je „neko iz samog SDP-a smestio Milanoviću“.

Klem: Dosta je mržnje i ekstremizma, želimo zdrav dijalog

Josip Klem, jedan od hrvatskih veterana i akter sastanka sa liderom SDP Zoranom Milanovićem, uveren je, uprkos svemu, da se otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije moraju rešavati u dijalogu, a ne svađi, i da će uskoro doći do susreta najviših zvaničnika dve zemlje.

„Želimo da do susreta najviših hrvatskih i srpskih zvaničnika dođe i uvjereni smo da će se to uskoro dogoditi, a mi smo tu da ih podstaknemo i da im pomognemo, da ih na neki način ubrzamo, da se to dogodi što prije“, rekao je Klem.

Klem je predsednik Udruženja specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od potpisnika pisma predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, kojim su hrvatski branitelji tražili da im se ugovori susret sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

On podseća da je od rata prošlo više od 20 godina i navodi:

„Svi smo mi sada ozbiljni ljudi, a neki i kao učesnici svesni strahota koje smo svi zajedno preživjeli. Došlo je vrijeme da se počne na kvalitetan način raditi na pronalasku rješenja za novonastalu situaciju u odnosima Hrvatske i Srbije“.

„Vrijeme je da se otvorena pitanja rješavaju civiliziranim dijalogom“, rekao je Klem.

On je ponovio da njegove kolege, saborci, „osuđuju huškačku, ratnu retoriku i politiku pojedinih aktuelnih hrvatskih političara i zatvaranje granica prema susjedima poput onog koje se dogodilo u jeku izbjegličke krize“, prošle godine.

Objašnjava da se on i njegove kolege, iako „mali“, u odnosu na političke stranke, zalažu za politiku dijaloga, a ne za politiku pretnji i zatvaranja granica, jer to, ističe, uništava ekonomiju i s jedne i s druge strane.

„Želimo da podstaknemo zdrav dijalog, a ne mržnju i ekstremizam“, rekao je Klem.

Upitan ko je snimao razgovor branitelja sa bivšim premijerom Zoranom Milanovićem, on je rekao da ne zna i da ne želi to da komentariše, niti da nagađa.

A na pitanje kako tumači to da je do objavljivanja tajnog snimka došlo baš u ovom trenutku, on objašnjava predizbornom kampanjom, koja je u Hrvatskoj uveliko u toku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar