U trendu

Bratska ljubav Republike Srpske i Srbije

U Banjaluci su danas uručena odlikovanja povodom Vidovdana, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je na svečanosti poručio da se samo ljubavlju prema narodu i državi može preživeti teško vreme i naglasio da su Srbi zajedništvom očuvali svoje države.

Dodik je podsetio da je uvek postojala bratska ljubav Srpske i Srbije.

„Saradnja Spske i Srbije je danas na najvišem nivou i nema oklevanja po bilo kom pitanju, u pogledu razumevanja i pomoći koju možemo da pružimo jedni drugima. Podržavamo Srbiju u njenim naporima, u onome što čini da postane i dokaže da jeste najstabilnija i najjača zemlja u regionu. Republika Srpska je u to zagledana i veoma su važne poruke koje dobijamo iz Srbije da se Srpska voli i da nikada neće dozvoliti da se Srbima desi “Oluja“ ili nešto slično“, rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

On je rekao da je Srpska stabilno i organizovano društvo sa jasnim funkcionisanjem i radom institucija.

„Republika Srpska nije smanjila izazove, jer to ne zavisi samo od nje, ali na njih odgovara napornim radom institucija i pojedinaca i vanrednim doprinosom svih. Srpska prevazilazi mnoge izazove i pritiske i pokazuje odlučnost da opstane kao stabilna zajednica ljudi koji žele ovakvu Republiku u kojoj se slobodno živi“, rekao je Dod

Podsetio je da je RS juče obeležila Vidovdan nizom manifestacija i krsnu slavu Vojske Republike Srpske, kao i završetak Prvog svetskog rata u kome su Srbi bili na strani pobednika, dubko svesni geneze prošlog veka koji nas je doveo u poziciju ogromnih stradanja.

„Samo ljubavlju prema narodu i državi može se preživjeti tako teško vjeme i zato smo zajedništvom očuvali ono što jeste srpsko, a to su naše države“, istakao je Dodik.

On je naglasio da u čast i povodom Vidovdana i Dana Republike dodeljuje odlikovanja u ime Republike onima koji su zaslužili nesumnjivim doprinosom za jačanje zajednice, odnosno institucijama i pojedincima koji su pokazali vanredne rezultate, pošten i častan odnos prema Srpskoj.

Predsednik Srpske je naveo da su svi koji su odlikovani pokazali nesumnjivu ljubav prema Republici Srpskoj.

„Republika Srpska procenjuje i ceni doprinos njenom jačanju i saradnji, kao i jačanju saradnje Republike Srpske i Srbije. Republika ima značajn broj pojedinaca i institucija koji zaslužuju odlikovanja i u tom pogledu vi ste za ovaj Vidovdan izabrani da pokažemo da nismo zaboravili sve ono što ste činili i činite“, naglasio je predsednik Republike.

On je dodao da su mnogi u Srpskoj u prošlosti odlikovani za doprinos, a mnogi će tek biti odlikovani.

„U ovom trenutku sam prepoznao vaš vanredni napor, kao i vaših institucija, vašu hrabrost i doprinos Republici Srpskoj da istraje uprokos pritiscima koji nisu mali. Svaki dan saznamo nešto novo, ali i jačamo naše uvjerenje da bez Republike i njenog stabilnog razvoja nema slobode i da bi naše žrtve za slobodu bile izgubljene kada bi Srpska smanjila svoju snagu ili izgubila perspektivu. Zato je važno da ste prihvatili odlikovanja“, kaže Dodik.

On je istakao da se uručivanjem odlikovanja širi slava Republike Srpske i njeno poimanje i zato je veliko zadovoljstvo kada neko prihvati odlikovanje.

„Zato vama se zahvaljujem što ste danas ovđe. Hvala vam i želim mnogo sreće vama i vašim institucijama, kao i Srpskoj i Srbiji uz želju da nastavimo put koji smo snažnio ojačali u poslednje vreme“, naglasio je Dodik.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike