U trendu

Britanski mediji: Zbog OVOGA se CEO svet smeje Hrvatskoj

Britanski Dejli Mejl objavio je fotografiju Rajka Skeje, ratnog komandanta HOS-ove jedinice “Rafael Boban”, koji se ovih dana pojavljivao u medijima, protiveći se izmeštanju sporne spomen ploče sa ustaškim pozdravom, pod naslovom “Ovo je tip koji tvrdi da nije ustaša”.

“Hrvatskom političaru svi se rugaju nakon što je rekao da nije ekstremni desničar i fašista, a nosi brkove poput Hitlerovih”, napisao je londonski dnevnik, što je potom izazvalo lavinu komentara čitalaca.

“Ovo je fotografija tipa koji kaže da nije fašista”?, primetio je univerzitetski profešor Erik Gordi.

“Njegove usne kažu ne, ali brk mu kaže da”, našaliio se jedan od čitalaca.

“Nije jasno da li je ovo pre ili nakon što su ga stavili u Madam Tiso”, konstatovano je u jednom od komentara.

A jedan od čitalaca je objavio fotografiju mace i ispod napisao: ”Samo za zabavu, ovo je Rendi koji tvrdi da nije mačka”.

Inače, Dejli Mejl piše da Skejo, osim brkova nalik Hitlerovim, nosi i kravatu sa ustaškim pozdravom “za dom spremni”, uz objašnjenje da je on ranije bio hapšen zbog uzvikivanja tog pozdrava tokom Dana pobede u Kninu.

Podsećaju i na njegove druge ekstremne poglede i njegovu fascinaciju vođom ustaške NDH Antom Pavelićem za vreme Drugog švetskog rata, koji je odgovorn za genocid nad manjinama u Hrvatskoj – Srbe, Rome i Jevreje, preneo je portal net.hr.

Skejo, naime, smatra da je ustaski pozdrav “za dom spremni” “cist kao suza”, a da je Ante Pavelić “najveći hrvatski sin”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike