U trendu

Brnabić: Srbija opredeljena ka EU i regionalnoj saradnji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na Panelu lidera, na „Strateškom forumu“ na Bledu, da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji strateško opredeljenje zemlje, ali i da želi regionalnu stabilnost i saradnju zemalja u regionu, pre svega kroz ekonomsko povezivanje, saopštila je Vlada Srbije.

„Najvažniji je ekonomski rast i razvoj celog regiona, što je bez otvorenog dijaloga, za koji se Srbija snažno zalaže, apsolutno nemoguće“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da je, kada je reč o spoljnoj politici, članstvo u Evropskoj uniji strateško opredeljenje Srbije, jer time država radi na sebi.

„Reforme koje sprovodimo, najbolje su za nas, jer na taj način mi menjamo naše društvo na bolje, istovremeno se približavajući EU“, rekla je Ana Brnabić.

Dodala je da je Srbija vojno neutralna i da saradjuje sa svim zemljama koja to poštuju.

Brnabićeva je kazala da je kao prioritet vlade postavila digitalizaciju koja bi trebalo da obezbedi modernizaciju državne uprave i kazala da je digitalizacija šansa za ubrzanje ekonomskog rasta.

Ona je rekla da je IT sektor pokazao značajan potencijal za rast i bez snažne podrške Vlade Srbije.

„Uloga Vlade je da obezbedi uslove da oni pokazuju potencijal, budu uspešniji i ja ću na tome s mojim timom u Vladi raditi, jer zajedno treba da kreiramo društvo koje podržava one koji imaju kapacitet rasta, jer tako svi idemo napred“, rekla je Ana Brnabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.