U trendu

„Budimpeštanska bajkerska mafija“ pomaže beskućnicima

BUDIMPEŠTA – „Budimpeštanska bajkerska mafija“ je dobrovoljna organizacija čiji članovi vole bajking, ali koji istovremeno žele da pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

Zato se redovno njihovi članovi mogu videti kako iz podruma staren stambene zgrade u Budimpešti izlaze s ruksacima punim sendviča za beskućnike.

„Nije samo dobro davati, to je i naša obaveza. To je jednostavno pozitivno iskustvo kada možemo nekome da pomognemo“, rekao je Zoltan Havasi (43), koji se odustao od posla grafičkog dizajnera kada je osnovao „Bajkersku mafiju“ pre osam godina.

Oni imaju oko 150 volontera u Budimpešti i još desetine u drugim mađarskim gradovima.

Vozeći se budimpeštanskim ulicama ukrašenim božićnim lampicama, oni su juče podelili 4.000 obroka beskućnicima, preneo je Rojters

U Budimpešti u skloništima živi oko 4.500 beskućnika i još oko 1.200 na ulicama, izjavio je Peter Điori, predsedavajući fondacije Menheli, dodajući da je ono što rade bajkeri izuzetna inicijativa.

„Budimpeštanska bajkerska mafija“ realizuje nekoliko projekata, uključujući „vitamin komando“, kada distribuiraju ćebad, dušeke, zimske kapute i sendviče dva puta nedeljno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.