U trendu

Budva – kraljica novogodišnje noći

Budva je i ove godine opravdala epitet „Kraljice crnogorskog turizma“, organizacijom još jednog spektakularnog koncerta, koji je posetioce uveo u Novu 2016. godinu.

Na Trgu ispred Starog grada, preko 20. 000 raspoloženih posetilaca, u večernje sate 31. decembra „uplovilo“ je uz najveće hitove crnogorske grupe „Perper“.

Regionalna zvezda, čija popularnost se već decenijama ne smanjuje, Zdravko Čolić, uveo je turiste u pravo praznično raspoloženje neposredno pre ponoći hit-numerama, koje su pevale sve generacije mnogobrojnih budvanskih posetilaca. Pesmom „Jedne zime sa Kristinom“ zakoračilo se u 2016. godinu, nakon čega je usledio vatromet, uz koji su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva, organizatori Novogodišnjeg dočeka, poželeli sve najbolje u godini pred nama, brojnim gostima i građanima Budve.

I 1. januara, na trgu ispred Starog grada u Budvi u fenomenalnim koncertima Danijela Alibabića i Gibonni-ja uživalo je preko 20.000 ljudi.

Trećeg dana programa, i pored najavljenog lošeg vremena, okupio se veliki broj posetilaca, kako bi uživao u koncertima Vanje Radovanovića i potpuno jedinstvenog hora Viva Vox. Kiša nije uspela da pokvari atmosferu na trgu, a posetioci su pod kišobranima ili u udobnim kafićima i restoranima u zoni Starog grada, uživali u vrhunskoj muzici do samog kraja.

Raznovrstan i bogat program na trgu ispred Starog grada i ništa manje kvalitetni programi u budvanskim hotelima bili su dobar povod za dolazak u Budvu u zimskim mesecima, pa je tokom praznika na budvanskoj rivijeri u hotelima boravilo preko 5.000 turista, 40% više nego lani, a u privatnom smeštaju prema procenama, preko 25.000 turista. U danima uoči Nove godine i nakon Nove godine, kroz Budvu je prošlo preko 50.000 turista.

Novogodišnji program u Budvi u potpunosti je opravdao očekivanja organizatora i javnosti, a Budva se još jednom pokazala kao centar dobre zabave tokom novogodišnjih praznika, u čitavom regionu.

Novogodišnji program se nastavlja sve do 8. januara u budvanskom bioskopu Cadmus Cineplex, gde je u toku novogodišnji dečiji festival „Kadmova deca“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.