Budvanski karneval „Naoružaj se ljubavlju“ od 28. aprila

Jedan od najznačajnijih i najvećih događaja u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, a u saradnji sa Opštinom Budva i NVO “Feštađuni”, Međunarodni turistički budvanski karneval petnaesti po redu i šesnaesta „Prolećna noć pod maskama“, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila.

Pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“, nakon uskršnjih, a neposredno pre prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno poneti u svoje domove lepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja, najavili su iz TO Budva.

Karneval će početi u petak nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, „Abrumom“ pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

Maske iz svih krajeva sveta dolaze u Budvu kako bi bile deo „Velike karnevalske povorke“ koja se održava u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, očekuju se i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, održava se „Mala karnevalska povorka“ i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni deo Karnevala je „Slatki kutak“, gde će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

„Tu nije kraj provodu, ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedelju 30. aprila uveče, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend ‘Mazzom u fugazzu’ i zatim ‘Who See'“, kazali su iz TO Budva.

Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak letnje turističke sezone.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike