U trendu

Čestitka Amfilohija, neće na prijem „iz poznatih razloga“

PODGORICA – Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije uputio je čestitku predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore, napominjući da prijemu tim povodom neće lično da prisustvuje zbog, kako kaže, Đukanoviću „dobro poznatih razloga“.

Zahvalivši za poziv na prijem, Amfilohije čestita praznik i podseća na tradicije iz vremena kneza Nikole i ustanika koji su se podigli „protiv nacifašističke ideologije zla i stradanja.“

„Žao nam je da ne možemo lično da prisustvujemo prijemu, iz Vama dobro poznatih razloga“, piše u čestitci, navodi se u saopštenju Službe za informisanje predsednika Crne Gore, dostavljenom Tanjugu.

Početkom juna, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je za RTS da je zapanjen je izjavom Mila Đukanovića da će „raditi na obnovi crnogorske autokefalne crkve“.

Tada je rekao da da je to prvi put u istoriji da „ateista stvara crkvu“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radović

    E, da. Ne radi se ovdje samo o crkvi. Kada se hoće jedan narod otjerati, protjerati, degradirati poniziti i na kraju dovesti do nestanka na tom prostoru onda se udara na osnove i temelje toga naroda, a to su teritorija na kojoj živi, jezik kojim govori, istorija, tradicija i kultura toga naroda.Srbi su gurnuti ustranu i oteta im je i vlast i država i jezik i istorija i tradicija i kultura. Crkva naša pravoslavna je bila i ostala zaštitnik i majka našeg naroda, ma gdje bio.Zato je udar i na cekvu i na Amfilohija. E sad, očito se zna i vidi šta se uradilo, a zna se i vidi šta se još hoće uraditi, pa onda treba da se zna i šta Srpski narod trba da uradi i zna se,samo je pitanje kroz koliko muke patnje i nevolja će još proći da se vrati državnost onima koji su je i stvorili.Ko nije prijatelj Srbiji, nije i nikad neće biti prijatelj ni Crnoj Gori.Crna Gora je naša postojbina i naša majka isto kao i Srbija.

Napišite komentar