U trendu

CG:Disciplinski postupak protiv pet ambasadora

PODGORICA – Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, na čijem je čelu Đorđe Radulović, najavilo je pokretanje disciplinskih postupaka protiv pet ambasadora koji se nisu odazvali na konsultacije sa ministrom, a pritom nisu opravdali odsustvo.

Iz tog resora su za podgorički Dan kazali da bi nakon okončanja disciplinskog postupka, tim ambasadorimaa mogao i da prestane radni odnos.

„Opozvani ambasadori Miodrag Vlahović (Vatikan), Darko Pajović (Kina), Sanja Vlahović (Italija) i Vera Kuliš (Nemačka), kao i ambasador Nebojša Kaluđerović, nisu doputovali u Crnu Goru na konsultacije“, rečeno je podgoričkom dnevniku iz MVP.

Konsultacije su održane 18. januara, a ambasadori koji opravdano nisu mogli da dođu zbog zdravstvenih problema pravovremeno su o tome informisali Ministarstvo spoljnih poslova.

„Imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije bez opravdanog razloga predstavlja težu povredu službene dužnosti, protiv opozvanih ambasadora će biti pokrenut disciplinski postupak. Okončanjem disciplinskog postupka opozvanim ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova“, saopšteno je Danu iz MVP-a.

Podseća se da su svi ambasadori, protiv kojih se planira disciplinski postupk, osim Kaluđerovića, prethodno već opozvani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar