U trendu

CG:DPK da obaveste vlade o opstrukcijama bivšeg režima

PODGRICA – Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zatražilo je od diplomatsko-konzularnih predstavništava da, vladama zemalja u kojima se nalaze, prenesu da je “bivši režim” pokušao da prekroji izbornu volju naroda i blokira usvajanje izmenjenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Podgorički portal CDM piše da je diplomatama naloženo da o tome dostave izjavu ministra pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

U pismu, objavljenom na portalu, piše da su predstavnici prethodne vlasti koji su smenjeni u avgustu, uz pomoć Državne izborne komisije, pokušali da promene izbornu volju građana, tokom poslednje sednice Skupštine, 29. decembra prošle godine na kojoj je izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti usvojen sa još nekoliko drugih.

Diplomate su, navodi se, zadužene da ugovore sastanke u ministarstvima spoljnih poslova u zemljama prijema i da o ishodu obaveste Vladu Crne Gore.

“Potrebno je da sa dostavljenim dokumentom upoznate relevantne sagovornike u MSP zemlje prijema i o obavljenim razgovorima povratno informišete”, navodi se, između ostalog, u pismu.

Precizira se da je DIK odbila da verifikuje novog člana Skupštine, “bez obzira na Ustav, da bi sabotirali usvajanje izmena Zakona o slobodi veroispovesti”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar