U trendu

CG:Mandatar traži dan žalosti,vlada i predsednik – ćute

PODGORICA – Posle smrti mitropolita Amfilohija, jutros oko 8 sati, oglasio se Episkopski savet SPC u Crnoj Gori saopštenjem da će vladika biti sahranjen u nedelju, u kripti Sabornog hrama u Podgorici, mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić traži od tehničke vlade da proglasi dan žalosti, ali se u Podgorici, do 13.00 sati, povodom smrti Amfilohija nisu oglasili ni vlada, ni predsednik Milo Đukanović.

„Crna Gora žali i žaliće, i bez toga, ali vša civilizacijska obaveza je da ispoštujete odlazak jednog od najvecih od nas u ovom veku“, napisao je Krivokapić na svom tviter nalogu.

Odlazeća vlada Duška Markovića, međutim, do sada se još nije oglasila tim povodom, šta više, nema ni saučešća povodom smrti mitropolita.

Iz Kabineta predsednika Mila Đukanovića izdato je tokom pre podneva saopštenje – reagovanje na pisanje hrvatskog Nacionala, koje ga optužuje za povezanost sa ubistvom Ive Pukanića.

O mitropolitu još ni reč.

Ćuti i Đukanovićev DPS, koji je, kako se ocenjuje, izgubio izbore upravo zaslugom litija koje je organizovao mitropolit Amfuilohije.

U Srbiji su se istovremeno telegramima saučešća oglasili mnogi zvaničnici, počev od predsednika Aleksandra Vučića, neki ministri, pa i opozicione stranke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.