U trendu

CG:MUP dao 108 ekonomskih državljanstava, imena tajna

PODGORICA – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore je u 2020. godini donelo 108 rešenja o prijemu u crnogorsko državljanstvo preko programa ekonomskog državljanstva, a do sada je tim licima izdato 39 pasoša.

Imena lica koja su dobila državljanstvo su i dalje tajna, piše Dan.

Iz MUP-a, na čijem čelu je Sergej Sekulović, koji je na toj poziciji nasledio Mevludina Nuhodžića, su rekli da su rešenja o državljanstvu izdali za 36 aplikanata i 72 člana njihovih porodica, prenosi portal RTCG.

“Rešenja su doneta u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu, za koje je Agencija za investicije Crne Gore sprovela prethodni postupak u vezi posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore u skladu sa odlukom o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom, radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore”, naveli su iz MUP-a za Dan.

Precizirano je da su lica koja su stekla crnogorsko državljanstvo po osnovu posebnog programa državljani Egipta, Ruske Federacije, Bjelorusije, Turkmenistana, Kraljevine Saudijske Arabije, HP Kine, Pakistana, Libana, Irana, Kazahstana i Hong Konga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.