U trendu

CG: Hapsenje i zaplena 207 kg marihuane

PODGORICA – Crnogorska policija je kod Ulcinja, nakon kraće potere, u jednom vozilu pronašla i oduzela oko 207 kilograma marihuane, a vozača lišili slobode.

„Službenici Uprave policije – Odeljenja bezbednosti Ulcinj su, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju kontrole bezbednosno interesantnih lica, nakon kraće potere za vozilom, pronašli i oduzeli oko 207 kilograma marihuane. Osumnjičeni, koji je upravljao vozilom i prevozio marihuanu namenjenu daljoj prodaji, lišen je slobode“, piše u saopštenju Ministarstva unutrasnjih poslova Crne Gore.

Naime, službenici OB Ulcinj su danas u mestu Štoj, na magistralnom putu Ada Bojana – Ulcinj, zaustavili džip marke „Nišan Terrano“ kojim je upravljao D.B. (38) iz Podgorice, a koji je odbio naređenje policijskih službenika da automobil ugasi i dao se vozilom u bekstvo.

Nakon kraće potere za vozilom, kojom prilikom je D.B. više puta ostvario kontakt sa službenim policijskim vozilom u cilju onesposobljavanja službenog vozila u poteri, a pri čemu je nastala totalna šteta na oba vozila, došlo je do prevrtanja vozila kojim je upravljao D.B.

Osumnjičeni D.B. i dva policijska službenika su ovom prilikom zadobila lakše telesne povrede.

Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli 11 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine 206,8 kilograma.

O događaju su obavešteni policijski službenici Odseka za borbu protiv droge i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Osumnjičeni D.B će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i ugrožavanje javnog saobraćaja. Marihuana će biti upućena u Forenzički centar radi veštačenja, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike