U trendu

Cipras najavio pobedu u nedelju

ATINA – Grčki premijer Aleksis Cipras poručio je na poslednjem mitingu u Atini uoči sutrašnih izbora za Evropski parlament i lokalnih izbora da se „Grčka ne vraća nazad“ i pozvao građane da podrže vladinu politiku, prenosi portal a1on.

Cipras je rekao da u nedelju građani Grčke ne odlučuju samo o predstavnicima u Evropskom parlamentu, već i o planu po kome će se zemlja dalje kretati posle isteka sprazuma s međunarodnim kreditorima.

„Ovaj skup predstavlja poruku pobede i ova poruka će stići u nedelju uveče posle izbora, od jednog do drugog kraja Grčke, kroz celu Grčku i Evropu“, zaključio je grški premijer u svom poslednjem predizbornom obraćanju.

On je na skup iz premijerske palata do trga Sintagmu došao peške i tokom tih oko 800 metara pozdravljao se sa svim prisutnim simpatizerima vladajuće koalicije.

Na mitingu su učestovali i predsednik grčkog parlamenta, brojni ministri vlade, kandidat za gradonačelnika Atine, kandidati za poslanici u Evropskom parlamentu, kao i partnerka grčkog premijera.

(Tanjug)

Napišite komentar