U trendu

Cipras spremio budžet; Grčki komunisti: Virtuelna stvarnost

ATINA – Grčki levičarski premijer Aleksis Cipras najavio je danas novi državni budžet za 2019. godinu, navodeći da su „teška vremena ostala iza“ i da je „vreme da se požnju plodovi“, a iz Komunističke partije Grčke (KKE) reagovali su saopštenjem da je „virtuelna stvarnost koju je Cipas predstavio protivna svakodnevnom životu grčkog naroda“.

Grčka agencija ANA prenosi da je iz KKE navedeno da „Ciprasova realnost nije u skladu sa sve većim dugom, zaplenama imovine i oduzimanjem domova“.

„Ne samo da privredni rast nije pravedan, već je i antinarodan i neizvestan“, navodi se u saoptštenju grčkih komunista, koji tvrde i da politika Ciprasove vlade „verno služi opasnim SAD-NATO planovima“.

ANA navodi da je Cipras novi državni budžet najavio u govoru održanom na sednici Centralnog komiteta vladajuće stranke Siriza.

„Ostavili smo teška vremena iza nas i sada je vreme da požnjemo plodove naših napora da zemlju izvedemo iz memoranduma (s međunarodnim poveriocima) i teškog perioda krize i nadziranja (Grčke)“, rekao je Cipras.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.