najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Članstvo u NATO i EU strateški cilj a ne antiruska kampanja

Članstvo u NATO i EU strateški su ciljevi Crne Gore i nisu upereni protiv Rusije niti bilo koga drugog, ocenjeno je u Podgorici povodom reakcija iz Rusije da protesti opozicije pokazuju da “antiruska linija” i kurs ulaska u EU i NATO  “nemaju apsolutnu podršku crnogorskog stanovništva” .

U Podgorici je takođe ocenjeno da je to što i Moskva potencira značaj očuvanja stabilnosti Crne Gore “dobra poruka za crnogorsku javnost”.

Povodom protesta opozicionog Demorkatskog fronta u Podgorici u Moskvi je juče saopšteno da je reč o unutrašnjem pitanju suverene zemlje, ali i izraženo očekivanje da protesti neće destabilizovati državu.

“Računamo da protesti koje je organizovao opozicioni DF u skladu sa opšteprihvaćenim pravnim i demokratskim standardima radi slobodnog izražavanja volje građana, neće isprovocirati destabilizaciju situacije u Crnoj Gori”, rekli su agneciji Beta u Odeljenju za informacije i štampu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Predstavnici ruskog MIP ocenili su juče da je reč o “unutrašnjoj stvari suverene države” ali i dodali da akcije protesta u Podgorici pokazuju da kurs vlasti za ulazak u EU i NATO i “antiruska linija”, “nemaju apsolutnu podršku crnogorskog stanovništva”.

U vrhu crnogorske vlasti, povodom reagovanja iz Moskve agenciji Beta je rečeno je da “bez obzira na to što se ne radi o zvaničnom stavu Rusije, imajući u vidu odakle ; je došao odgovor na novinarsko pitanje, treba se prema njemu ; odnositi s dužnom pažnjom”.

“Već na prvi pogled, jasno se u njemu prepoznaju pozitivni elementi. Dobra poruka za crnogorsku javnost je što i Moskva potencira značaj očuvanja stabilnosti, naglašavajući da se radi o unutrašnjoj stvari suverene države”, rečeno je dopisniku Bete u Podgorici.

Kako navode u vlasti u Podgorici,  indirektno je potvrđeno da su ovi protesti deo anti-NATO kampanje, na šta crnogorska vlast od početka ukazuje.

“Tačna je tvrdnja da kurs vlasti ka EU i NATO nema apsolutnu većinu. Nema nigde, ali taj kurs je stabilan i nepovratan. Jedino nije tačno da u Crnoj Gori postoji ‘antiruska linija’”, navodi se u reagovanju iz Podgorice na ocenu Departmenta ruskog Ministarstava spoljnih poslova. 

Strateški ciljevi Evropska unija i NATO integracije su, pre svega za sigurnu budućnost Crne Gore, za stabilan region i bezbednu Evropu i svet, a ne protiv Rusije ili bilo koga drugoga, kažu u crnogorskoj vlasti.

(Beta)

1 komentar
  1. KRCUN

    Bio strateški cilj ili ne, CRNOGORCIMA su u istoriji Rusi najbolji prijatelji bili. A što im nije strateški cilj da svojoj braći Rusima koji su im 1912. godine pomogli da očuvaju teritoriju CG i još je povećaju, daju luku ili da Rusija napravi bazu u CG. Sve je ovo Milovo maslo. Da bi spasao sebe i svoju familiju, radi šta mu Amerika diktira. Istorija će pljuvati po njemu i njegovim saradnicima. CG je uvjek bila slobodarskog duha, slobodna samostalna zemlja. Sad zbog njegovog ličnog interesa i spasa, vodi C. Goru u lancima!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike