U trendu

Čovek kom su u Splitu na automobilu napisali „ubi Srbina“ uopšte nije Srbin (foto)

U Splitu je prošle nedelje nepoznata osoba ili više njih išaralo automobil beogradskih tablica.

Na automobilu je pisalo „ubi Srbina“. Osim toga, na dva mesta je nacrtano ustaško „U“ s krstom. Na automobilu je ispisan i simbol splitske Torcide i godina osnivanja te navijačke grupe.

Nakon incidenta, portalu Dnevnik.hr javio se mladić koji je koristio taj automobil i ispričao šta se događalo. Vozač je rekao je rođen i odrastao u Holandiji kao i da mu je otac iz Kreševa u BiH.

– Hteo sam da trojici svojih prijatelja iz Holandije pokažem prekrasne gradove na Balkanu i gde mesto gde je moj otac živeo i radio. Prošlog ponedeljka odleteli smo za Beograd, gde smo unajmili automobil. Planirali smo da vozimo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i natrag do Beograda.

Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (s registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkingu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. jula videli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je levi retrovizor polomljen i da je zadnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i drugi dan odmah napustili Split.

Tada je tekst na haubi – ‘ubi Srbina’ – neko već čistio. Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na vestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom ‘ubi Srbina’ na haubi.

Moji prijatelji i ja bili smo vrlo šokirani. Želeo sam da im pokažem kako je Split lep, a ne da treba da se plašite ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom.

Žao nam je što se to dogodilo, naročito jer smo mnogo vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran – ispričao je mladić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.