„Crna Gora daleko od demokratije“

Atmosfera u kojoj su održani parlamentarni izbori u Crnoj Gori pokazuje da je ta zemlja daleko od demokratije i slobode, ocenjuje danas Napredni klub i dodaje da bi rezultate izbora koji nisu demokratski trebalo tretirati sa oprezom.

Foto: Beta

Foto: Beta

Klub saopštava da je na dan izbora u Crnoj Gori privedeno više stotina ljudi na informativni razgovor, da su izvođena hapšenja “čiji se detalji dozirano puštaju kroz probrane medije”, da je policija “upadala u stranačke prostorije da traži oružje, a nadležni tvrde da ‘nisu obavešteni’”, a da su aplikacije za internet komunikacije bile blokirane.

“Crna Gora je jedina zemlja u Evropi gde su komunističke strukture na vlasti već sedamdeset godina i kojoj nije bilo demokratizacije”, tvrdi Napredni klub i traži da zvaničan Beograd “pretoči dobre odnose” sa Podgoricom u nešto što može da popravi stanje demokratije u toj zemlji i položaj svih građana, čiji ogroman deo čine Srbi.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • bob

    Napredni Klub – oni su se bese nedavno zalagali za ukidanje autonomije Vojvodini – toliko o tome koliko im je na srcu demokratija…

Ostavite komentar

Oznake