najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Crna Gora i Srbija razmenjuju informacije o navodnoj terorističkoj grupi

Potpredsednik crnogorske vlade i zamenik predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković izjavio je danas da će navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori uskoro biti “zaokružen” i “pravno i procesno čist kao suza”.

Marković je u intervjuu za Antenu M kazao da “pokušaj terorističkog akta treba da zabrine”, kao i da “nije dobro što je stavljen u kontekst izbornog procesa”, i to kako je rekao, “pre svega od onih koji su doživeli poraz na izborima”.

Marković je apelovao na političare da “ne dolivaju ulje na vatru”, jer kako je dodao, službe Crne Gore i Srbije intenzivno razmenjuju informacije, kao i da je otkrivanje akcije počelo na teritoriji Crne Gore.

“Na tom nivou informacija i u toj fazi nije bilo razloga za saradnju sa bilo kim drugim. Zato to nije odraz nepoverenja prema organima Srbije. Ništa ne ukazuje da su vlasti Srbije imale bilo kakvu dodirnu tačku sa tim slučajem”, rekao je Marković.

Upitan da li je realno da ni u jednom presretnutom razgovoru nisu pomenuti politički subjekti za čiji račun su uhapšeni angažovani, Marković je kazao da ne moraju uvek političari biti u direktnoj sprezi sa nekim ko radi u njihovo ime.

“Svakako, neće biti razloga za skrivanje bilo koje činjenice”, rekao je potpredsednik crnogorske Vlade i dodao da “drama” o osujećenom terorističkom napadu nije uticala na rezultat izbora.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u noći uoči parlamentarnih izbora pod sumnjom da je pripremala napade na institucije u Crnoj Gori i hapšenje premijera Mila Djukanovića, a medju uhapšenima je i nekadašnji komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić.

Opozicione partije u Crnoj Gori ne priznaju rezultate izbora održanih 16. oktobra, a hapšenje grupe uoči izbora ocenjuju kao pokušaj kreiranja državnog udara od “centara vlasti”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike