Crna Gora: Optužbe Moskve – nastavak specijalnog rata

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore odbacilo je danas kao neutemeljene optužbe o „antiruskoj histeriji“ u Crnoj Gori koje je, na konferenciji za medije, iznela portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Nije zabeležen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživeo neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog raspoloženja prema ruskom narodu. U to mogu da se uvere hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji“, navodi se u reagovanju MSP Crne Gore.

U reagovanju se ocenjuje da je reč o „nastavku specijalnog medijskog rata koji se iz Moskve“, sa „svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu“.

Zaharova je ranije danas rekla da Rusija ne isključuje moguće provokacije ruskih građana u Crnoj Gori, njihovo hapšenje pod sumnjivim okolnostima ili izručenje trećim zemljama.

„Sitacija u Crnoj Gori je očigledno, nepovoljna za Ruse“, rekla je Zaharova, preneo je TAS S.

Prema njenim rečima, s obzirom na pogoršanje bilateralnih odnosa, koje je isprovocirala Podgorica, očekivanog članstva Crne Gore u NATO-u u bliskoj budućnosti i odluke crnogorskih vlasti da se u potpunosti pridruže sankcijama EU protiv Rusije, Rusija primećuje u Crnoj Gori talas „antiruske histerije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.