U trendu

Crna Gora proteruje jednog ruskog diplomatu

Vlada Crne Gore odlučila je danas da protera jednog ruskog diplomatu, proglasivši ga personom non grata.

Vlada je saopštila da on ima rok od sedam dana da napusti Crnu Goru i povuče saglasnost za delovanje počasnog konzula Rusije u Crnoj Gori.

„Odluku donosimo koordinirano sa saveznicima, u skladu sa merama članica EU i NATO i u vezi sa delovanjem Rusije u slučaju trovanja u Solsberiju koji je vlada Crne Gore u znak solidarnosti sa našim britanskim partnerima, odmah jasno osudila“, zaključuje se u vladinom tvitu.“Crna Gora je članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU. Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze praćenja spoljne politike EU, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama iz NATO-a“, rekao je juče premijer Crne Gore Duško Marković.

Prema njegovim rečima, ono što se dogodilo u Solsberiju ukazuje da je „odgovornost na strani Rusije“.

„Videli ste snažnu reakciju medjunarodne zajednice u celini. Naravno, Crna Gora kao odgovoran i solidaran partner će se već danas, ili sutra odrediti prema toj situaciji“, kazao je Marković.

Dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kći nadjeni su ranije ovog meseca bez svesti u engleskom gradu Solsberiju. Njihovo stanje se od tada opisuje kao kritično.

Velika Britanija je za napad okrivila Rusiju i proterala 23 diplomata. Moskva je odbacila optužbe i najavila protivmere.

Do sada je više od 20 zemalja proteralo ruske diplomate zbog slučaja Skripalj.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    To nije Crna Gora. U Crnoj gori(onoj pravoj) zivi narod koji zna za savjest i svijest. Zna sta je ponos, dostojanstvo i cast covjekova.Zna za obzire i moral. Zna svoju istoriju i svoju tradiciju, na koju kao rijetko ko moze biti ponosan. Narod visokih moralnih i ljudskih vrijednosti, koji zna za stid, sram, bruku i sramotu. Zna da ga njegovi pradjedovi i djedovi sa slika na zidovima gledaju i nijemom mimikom govore da ne prave od sebe majmune, vec da ostanu dosljedni svoih predaka.Taj narod ste gurnuli ustranu i nedate mu ni ljeba ni vode ni slobode,ali u svojoj bestijalnosti to nemozete da vidite, jer i ono malo svijesti ako ste je imali prodali ste za pregrst laznih obecanja .Sadasnjost i bliza skora buducnost, ce brzo biti proslost(istorija).Dali vidite vasu ulogu u toj istoriji.Ne vidite naravno, jer da vidite nebiste radili sto radite.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike