U trendu

Crna Gora šalje vojnike na Kosovo, ali ne kao podršku bezbednosti Srba

Odluka da vojnike pošalje na KiM, ne kao podršku bezbednosti Srba već kao podršku nezavisnosti Kosova, ne može biti odluka koju ćemo posmatrati kao prijateljsku.
To je rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući raspravu u crnogorskom parlamentu o najavi slanja pripadnika svoje vojske na KiM.

„Žalim što rukovodstvo Crne Gore uporno zaboravlja da na Kosovu i Metohiji postoji i Srbija i narod Srbije i interesi Srbije“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaju danas o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju „Odlučna podrška“ u Avganistanu, i dva štabna oficira u Kfor na Kosovu, navodi RTCG.

Dok u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da angažovanje pripadnika crnogorske vojske u međunarodnoj misiji na Kosovu doprinosi očuvanju mira u regionu, iz opozicije tvrde da ta odluka nije dobra, niti korektna prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori.

(Tanjug)

2 komentara
  1. dukljanin

    Anonimni …Podpuno ste u pravu …Vulin da zna išta od istorije ćutao bi ili bi pre toga pročitao nešto o istoriji Srba i Crnogoraca …Na Kosovu i Metohiji žive Srbi Crnogorskog porijekla od pamtiveka .Gosodin Vulin bi trebao da zna da se originalni Srpski jeik govori na JEKAVICI …Razgovarajte sa našim ljudima na Kosovu i Metohiji ,nijedan ne priča ekavski ,gospodo iz Beograda koji neznate ni kako Vam se zvao pradeda ni čukundeda a ovamo solite pamet narodu …

  2. Anonimni

    Kada Vulin kaže da tamo postoji narod Srbije, zaboravlja da tamo postoje Crnogorci, koje je izdala matična zemlja. Gotovo čitava Metohija su Crnogorci, ili Srbi iz Crne Gore

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike