U trendu

Crna Gora spremna da preuzme obaveze iz članstva u NATO

Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler (Rose Gottemoeller) ocenila je danas da je Crna Gora načinom i kvalitetom organizacije medjunarodne terenske vežbe upravljanja posledicama vanrednih situacija „dokazala punu spremnost i kapacitet da preuzme odgovornost za realizaciju složenih aktivnosti“ u okviru NATO saveza, sapštila je vlada.

Rouz Gotemeler, novoimenovana zamenica generalnog sekretara Alijanse, boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori povodom medjunarodne vežbe u kojoj učetsvuju 32 države, članice NATO i partneri Severnoatlantskog saveza.

Ona se jutros, uoči zatvaranja četvorodnevne vežbe, sastala s premijerom Milom Djukanovićem koji joj je saopštio da se „Crna Gora stabilno i dinamično kreće evropskim i evroatlantskim putem reformskih procesa i usvajanja temeljnih vrednosti evroatlantske zajednice“.

„To je potvrdjeno i na nedavnim parlamentarnim izborima, na kojima je sačuvana i evropska šansa Zapadnog Balkana“, kazao je Djukanović nekadašnjoj podsekretarki SAD-a za kontrolu naoružanja i medjunarodnu bezbednost.

Rouz Gotemeler je nedavno preuzela dužnost zamenice generalnog sekretara NATO-a.

Ona će danas, zajedno s predsednikom države Filipom Vujanovićem, prisustvovati zatvaranju medjunarodne terenske vežbe održane u okolini Podgorice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar