U trendu

Crnogorska napustila koaliciju sa DPS u Podgorici

PODGORICA – Crnogorska jednoglasno napustila vladajuću koaliciju sa DPS-om u Pogorici zbog afere „Koverat“, objavio je portal RTCG.

„Ključni razlog za napuštanje koalicije je slučaj ‘Koverta’, kojim se postavlja pitanje legitimiteta rezultata izbornih ‘pobednika’ i to upravo na području glavnog grada, gđe je Crnogorska na lokalnim izborima 2018. godine učestvovala u predizbornoj koaliciji sa DPS“, saopšteno je iz te partije.

Crnogorska, navodi se, ne želi da bude deo bilo koje koalicije, čiji je rezultat ostvaren „nečasnim radnjama uz kršenje vladavine prava“.

„Odluci Gradskog odbora prethodila je sednica Predsedništva partije na kojoj je odlučeno da će sledeći načelo autonomije teritorijalnih organizacionih jedinica, poštovati odluku Gradskog odbora Crnogorske u Podgorici o daljim političkim koracima“, navodi se u saopštenju.

Sporazumom o koalicionoj saradnji na lokalnim izborima koji su održani 27. maja 2018. godine u Podgorici, iz kojeg je Crnogorska istupila, predviđeno je i zajedničko vršenje vlasti nakon izbora.

Afera „Koverat“ nastala je kada je predsednik Atlas Grupe Duško Knežević obelodanio snimak na kojem se vidi da je bivši gradonačelnik Podgorice Stijepović iz njegove kuće izneo kovert sa oko 100.000 za potrebe izborne kampanje DPS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.