U trendu

Crnogorski DF: BIA Srbije nema dokaza o umešanosti DF-a u pokušaj terorizma

Crnogorska opoziciona partija Demokratski front (DF) saopštila je danas da Bezbednosno-informativna agencija Srbije ne raspolaže dokazima ili informacijama o umešanosti državljana Crne Gore u navodni pokušaj terorizma na izborni dan.

„BIA ne raspolaže dokazima ili informacijama da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za prošlogodišnja dešavanja u vezi izbora 16. oktobra u Crnoj Gori“, saopštio je DF-a posle susreta jednog od čelnika tog saveza Andrije Mandića s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Mandić i Vučić su se sastali u Beogradu. To je njihov treći susret u poslednjih par meseci i od otvaranje istrage o pokušaju terorizma na izbornu dan u Crnoj Gori.

Tužilaštvo sumnjiči dvojicu čelnika Fronta, Mandića i Milana Kneževića za umešanost u neuspeli plan, a Skupština im je ukinula imunitet.

Sastanak s Vučićem je organizovan na interesovanje Mandića.

Dodaje se da je na sastanku dogovorena gradnja Srpske kuće u Podgorici, čiju će gradnju finansirati Vlada Srbije.

„U Srpskoj kući će, na osnovu dogovora Mandića i Vučića, biti smeštene najvažnije kulturno-prosvetne institucije srpskog naroda u Crnoj Gori. Dogovorena je i kontinuirana pomoć i za druge institucije srpskog naroda, koje neće biti smeštene u ovom prostoru“, navodi se u saopštenju DF-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar