U trendu

Crnogorski premijer najavio moguću rekonstrukciju Vlade

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić prihvatio je mogućnost razgovora o rekonstrukciji crnogorske Vlade, koja je formirana 4. decembra. 

On je, nakon dvodnevnih razgovora sa liderima Demokratskof fronta (DF) Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem koji traže rekonsutrukciju Vlade, kazao da su oni potvrdili da su zainteresovani da Vlada opstane četiri godine.

„Ja sam kao premijer prihvatio da pričamo o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive, prirodne i koje mogu uticati na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke, u saradnji sa parlamentom“, rekao je Krivokapić.

Kazao je da je kultura dijaloga mera demokratije, te da ćečešće organizovatisastanke koji mogu biti korisni i datijasne poruke i sugestije.

Krivokapić je na parlamentarnim izborima 30. avgusta, na kojima je nakon 30 godina Demokratska partija socijalista otišla u opoziciju, bio nosilac liste oko DF-a ali se u medjuvremenu od njih distancirao i približio Demokratama Alekse Bečića i URA Dritana Abazovića.

DF je najveći kritičar u parlamentu Krivokapićeve Vlade koju čini 12 ministara, najvećim dijelom do naimenovanja nepoznatih crnogorskoj javnosti. Većina ih je bliska Srpskoj pravoslavnopj crkvi kao i sam premijer.

Na lokalnim izborima u Nikšiću premijer je podržao koaliciju oko Demokrata u kojoj je učestvovala i grupa gradjana koju je predvodila njegova savetnica. Ta grupa je imala i podršku episkopa aministratora Mitropolije crnogorsko primorske Joanikija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.