U trendu

Cvijanović i Erat o situaciji u BiH i povećanju bezbednosti

VAŠINGTON – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa glavnim direktorom za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Džonom Eratom o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Cvijenović je tokom sastanka u Beloj kući istakla spremnost RS da sarađuje sa ostalim nivoima vlasti u BiH i regionu, ali i na globalnom nivou radi postizanja većeg nivoa bezbednosti.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednice RS, ona je ukazala na potrebu završetka konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH, bez uslovljavanja, da bi se, kako je istakla, obezbedio kredibilitet i funkcionalnost vlasti u realizaciji važnih projekata koji direktno utiču na život građana, navodi se u saopštenju kabineta predsednice RS.

Predsednica RS prethodno je u Vašingtonu razgovarala sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmerom o aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH, prenosi RTRS.

Ona je ukazala na neophodnost što skorijeg formiranja kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH, a u cilju nastavka započetih projekata od značaja za unapredenje i poboljšanje života građana.

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće deo je Izvršne kancelarije Predsednika SAD i glavni forum koji američki predsednik koristi za razmatranje pitanja nacionalne bezbednosti, vojnih pitanja i spoljne politike sa višim savetnicima za nacionalnu bezbednost i zvaničnicima kabineta.

Od svog osnivanja, funkcija Savjeta za nacionalnu bezbjednost bila je da savetuje i pomaže predsedniku SAD-a u pogledu nacionalne bezbednosti i spoljne politike i da služi za koordinaciju ovih politika među razlicitim vladinim agencijama.

Cvijanović bi, tokom posete SAD, trebalo da se sastane i sa državnim sekretarom američke države Merilend Džonom Vobensmitom i potpredsednikom Vebster univerziteta Željkom Šusterom, dodaje se u saopšstenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar