U trendu

Cvijanović:Incko bi migrantski centar u RS? Što ne u Austriji..

DOBOJ – Jasno opređeljenje i stav Republike Srpske (RS) definisan pre godinu i više jeste da u njoj nema uslova za smeštaj migranata i da stranci koji su zatvorili svoje granice nemaju prava da drže lekcije, izjavila je predsednica RS Željka Cvijanović, prenose banjalučki mediji.

„Nemamo uslova da se kod nas smeštaju migranti, ali uvek imamo problem onda kada su oni smešteni u određenim centrima u neposrednoj blizini ili na granici dva entiteta“ istakla je Cvijanovićeva, komentarišući najave da bi migrantski centar mogao da bude formiran na teritoriji opštine Doboj-Istok, koja se nalazi na granici RS i Federacije BiH.

Navodi se da je Cvijanovićeva naglasila da je stav Srpske jasan i da se ne razlikuje od stava članica EU.

„Oni nemaju prava da nama govore šta ćemo mi raditi sa migrantima zato što su zatvorili svoje granice. Budući da su oni zatvorili svoje i mi smo svoje. Zašto je vaša kuća vama draža nego što je nama naša? Izvolite, radite to kod svoje kuće, pa ćemo i mi raditi što i vi radite“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Doboju.

Ona je navela da nije saglasna sa pričama onih koji dolaze sa strane, a objašnjavaju da Srpska treba da reši problem migranata, da bude humana, da uspostavlja prihvatne centre – da budu njihov trajni smeštaj, dok u zemlje tih koji objašnjavaju nije moguć ulazak migranata.

„To nije korektno. Čula sam pre neki dan visokog predstavnika u BiH (Valentina Incka), koji objašnjava kako treba (migrantski centri) da budu u Republici Srpskoj. Ja pitam – zašto ne u Austriji?“, rekla je Cvijanovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.