U trendu

Cvijanović: Vučić potvrdio ono na šta vlast u RS odavno upozorava

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tvrdnjom o umešanosti zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj, rekao ono na šta vlasti u tom entitetu odavno upozoravaju.

Ona je navela da je sigurna da će „posle izbora izneti sve dokaze o tome“.

Cvijanović je, kako su preneli banjalučki mediji, navela da je Vučić rekao da poseduje frapantne dokaze o mešanju zapadnih sila u izbore u RS zato što je, kako je navela, Srbija ozbiljna država, čije službe mogu da dodju do takvih informacija.

Prema njenim rečima, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić nikada nije našao za shodno da kaže da se stranci mešaju u izbore u BiH, ali da je, kako je navela, upozorio da Srbija ne treba da se meša u izbore.

„Ivanić, nažalost, verovatno smatra da se Srbija meša u izbore time što izgradi školu, put ili vrtić u Srpskoj. To je pogrešan zaključak, jer Srbija želi da pomogne našim gradjanima“, rekla je Cvijanović, koja je kandidatkinja za predsednicu RS na oktobarskim izborima.

Vučić je juče rekao da će posle oktobarskih izbora u BiH izneti dokaze o mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS.

On je kazao da pojedini srpski političari optužuju Srbiju da se meša u izbore.

Ivanić je na početku izborne kampanje, 8. septembra, pozvao Srbiju da ne deli srpski narod na izborima u RS.

„Mislim da rukovodstvu Srbije svi mi koji živimo sa ove strane Drine treba da budemo jednaki, te da ne sme biti podele na one koji se više vole i one koji se manje vole“, rekao je Ivanić, koji je kandidat Saveza za pobede za člana Predsedništva BiH na oktobarskim izborima u BiH.

Komentarišući navodnu posetu predsednika Vučića vlastima RS dva dana pred izbore, što se predstavlja kao podrška njegovom protivkandidatu Miloradu Dodiku na izborima, Ivanić je rekao da mu nije poznato da li će toga biti.

„Prvo, ne znam da li će toga biti. Ne znam da li će to biti 5. oktobra. Mislim da Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju. Na rukovodstvu Srbije je da o tome odluči“, kazao je Ivanić u razgovoru na portalu Vijesti.ba.

Ivanić je rekao da političari iz RS ne treba da se mešaju u izbore u Srbiji i obrnuto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.