najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dačić je papinu izjavu izvadio iz konteksta

Odlazeći ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je danas da je srpski šef diplomatije Ivica Dačić na neprihvatljiv način interpretirao izjavu pape Franje o hrvatskom kardinalu Alojziju Stepincu.

“Odluku o kanonizaciji doneće Sveta Stolica, to je vrlo jasno. Pogledao sam govor Svetog Oca u Gruziji i čini mi se da je izjava koju je upotrebio gospodin Dačić izvadjena iz konteksta i na neki način neprihvatljivo i neprimereno interpretirana”, rekao je Kovač novinarima u Zagrebu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u nedelju da izjava pape Franje o preobraćanju pravoslavaca predstavlja dosad najveću osudu i ogradu Vatikana prema postupcima hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca.

U saopštenju Ministarstva je navedeno da je Stepinac učestvovao u sprovodjenju plana za rešavanje srpskog pitanja koji je izneo ustaški ministar Mile Budak  –  da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokatoličiti. Dačić je ocenio da papina izjava potvrdjuju da je Srbija bila u pravu kada se usprotivila rehabilitaciji Stepinca.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Kovac je upravo.Za Hrvacku je ovaj opaki Fasista bio i ostao idol kome se klanjanu i mole. On je odavno njihov svetac, sto oni otvoreno i bez ostrucavanja i kazu.U vatikanu vlada isti stav.Tamo se iznutra nista nije promijenilo,a izvana Papa vrsi malu dekoraciju, jer se na globalnoj sceni stvari munjevitom brzinom mijenjaju.Medjutim, vrijeme je svakom na kraju sudija pa i Vatikanu i nece proci niko a da ga ne stigne zasluzena Bozija(kosmicka)pravda.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike