Dačić je papinu izjavu izvadio iz konteksta

Foto: Beta

Odlazeći ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je danas da je srpski šef diplomatije Ivica Dačić na neprihvatljiv način interpretirao izjavu pape Franje o hrvatskom kardinalu Alojziju Stepincu.

„Odluku o kanonizaciji doneće Sveta Stolica, to je vrlo jasno. Pogledao sam govor Svetog Oca u Gruziji i čini mi se da je izjava koju je upotrebio gospodin Dačić izvadjena iz konteksta i na neki način neprihvatljivo i neprimereno interpretirana“, rekao je Kovač novinarima u Zagrebu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u nedelju da izjava pape Franje o preobraćanju pravoslavaca predstavlja dosad najveću osudu i ogradu Vatikana prema postupcima hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca.

U saopštenju Ministarstva je navedeno da je Stepinac učestvovao u sprovodjenju plana za rešavanje srpskog pitanja koji je izneo ustaški ministar Mile Budak  –  da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokatoličiti. Dačić je ocenio da papina izjava potvrdjuju da je Srbija bila u pravu kada se usprotivila rehabilitaciji Stepinca.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Radoslav Radovic

    Kovac je upravo.Za Hrvacku je ovaj opaki Fasista bio i ostao idol kome se klanjanu i mole. On je odavno njihov svetac, sto oni otvoreno i bez ostrucavanja i kazu.U vatikanu vlada isti stav.Tamo se iznutra nista nije promijenilo,a izvana Papa vrsi malu dekoraciju, jer se na globalnoj sceni stvari munjevitom brzinom mijenjaju.Medjutim, vrijeme je svakom na kraju sudija pa i Vatikanu i nece proci niko a da ga ne stigne zasluzena Bozija(kosmicka)pravda.

Ostavite komentar