U trendu

De Raho: Uskoro baza podataka za kriminal i terorizam

SKOPLJE – Italijansko ministarstvo pravde radi na razvoju nove baze podataka, koja će biti operativna u zemljama Balkana, saopštio je u Skoplju Federiko Kafijero de Raho, glavni tužilaca za borbu protiv mafije i terorizma.

Kako prenosi portal ABC njuz na albanskom jeziku, italijanska Direkcija za praćenje mafije i terorizam ima veliku bazu podataka koja olakšava obradu oko 110.000 otvorenih slučajeva, dok italijansko ministarstvo pravde razvija model baze, koji će uskoro biti operativni u zemljama Balkana.

Tužilac Federiko Kafjero De Raho je u Skoplju najavio da će ovaj model korišćenja podataka biti defiisan do kraja jula.

„Ne smemo zaboraviti da organizovani kriminal više nego bilo koja druga organizacija podriva demokratiju. Organizovani kriminal je veoma razvijen i zato mislim da bi Makedonija i druge zemlje Zapadnog Balkana trebale više nego ikada da budu uključene u inicijativama za međusobnu saradnju“, rekao je Kafijero de Riho.

On, međutim, nije želeo da komentariše istragu o zloupotrebi IPA fondova EU, koju sprovodi tužilaštvo u Milanu, a zbog čega je uhapšen visoki državni službenik u Vladi Severne Makedonije.

Napomenuo je samo napomeno da italijansko ministarstvo pravde priprema bazu podataka namenjenu razmeni među svim balkanskim zemljama.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike