U trendu

Detalji nagodbe: Svetozar Marović državi vraća 1.100.000 evra

Bivši visoki funkcioner Crne Gore i bivše Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović moraće u zatvoru da odleži 22 meseca, da državi vrati oko 1.100.000 evra, kao i da, kao novčanu kaznu, u humanitarne svrhe uplati 50.000 evra.

To je predviđeno sporazumom o nagodbi Marovića sa državnim tužilaštvom Crne Gore, objavio je danas Viši sud u Podgorici

Kad istekne zakonski rok za pravosnažnost rešenja Višeg suda, kojim je usvojen sporazum, sud će doneti konačnu presudu za Marovića koji je optužen za krivična dela u više predmeta koji se odnose na nezakonitosti u realizaciji infrastrukturnih objekata u opštini Budva.

Marović se tereti da je kao „šef kriminalne organizacije“ takvim nezakonitostima oštetio opštinu Budva za više miliona evra. Za ista krivična dela su optuženi dvojica bivših gradonačelnika Budve, kao i brat i sin Svetozara Marovića.

Bivši predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore je priznao krivicu, ali je u pisanoj izjavi za javnost, krajem prošle sedmice, naveo da „pravno“ ništa nije uzeo za sebe, ali da prihvata sopstvenu odgovornost. On je naveo da za svoje postupke ne krivi nikoga, ni porodicu, ni svoju stranku Demokratsku partiju socijalista.

Marović je u pisanoj izjavi pozvao i „druge u Crnoj Gori“ da priznaju svoju krivicu.

On je posle hapšenja u decembru 2015. pola godine proveo u pritvoru. Sada je na slobodi, a njegov advokat Zdravko Begović tvrdi da mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar