DF: Nije bilo upada na biračko mesto, DPS krši pravila

NIKŠIĆ – Nosilac liste „Za budućnost Nikšića“, okupljene oko Demokratskog fronta, Marko Kovačević opovrgao je danas navode da su predstavnici te koalicije nasilno upali na biračko mesto u naselju Dragova Luka i oteli birački materijal.

Kovačević je za Tanjug rekao da su članovi biračkog odbora iz redova Demokratske partije socijalista (DPS) Mila đukanovića prekršili izborni proces na tom biračkom mestu.

Predsednik Opštinske izborne komisije Rade Perišić rekao je za Tanjug da su od biračkog odbora na birackom mestu 118 u Dragovoj Luci dobili prijavu o navodnom upadu predstavnika koalicije „Za budućnost Nikšića“ sa nosiocem te liste.

Međutim, Kovačević za Tanjug kaže da na tom biračkom mestu članovi biračkog odbora iz redova aktuelne lokalne vlasti (okupljene oko DPS-a) nisu dozvolili predstavnicima opozicije u Nikšiću da zajedno u istom automobilu idu na teren kako bi sproveli glasanje putem pisma i kontrolisali kutiju koja se nosi.

„Nezadovoljni građani u tom kraju su blokirali odlazak vozila u kojem su bili samo predstavnici vlasti“, rekao je Kovačević.

On je naveo da je otišao na to biračko mesto i da je razgovarao sa članovima biračkog odbora koji su, kako kaže, naveli da ne mogu da dozvole da članovi opozicije izađu na teren zbog glasanja putem pisma.

„Iako smo letos imali instrukciju da to može, tako smo sproveli i parlamentarne izbore“, rekao je Kovačević.

Demokratska partija socijalista je ranije danas izdala saopštenje u kojem tvrdi da je u naselju Dragova Luka nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ nasilno upao na biračko mesto br 118 i sprečio birački odbor da izađe na teren, kao i da je pretučeno jedno lice, a Kovačević je te tvrdnje odbacio ko neistinite.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.