U trendu

Dikić iz bolnice vraćen u Spuž?

Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, kojeg Specijalno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči za organizovanje planiranih napada za vreme parlamentarnih izbora u toj zemlji u oktobru, vraćen je iz bolnice u zatvor u Spužu, saznaje CdM.

Kako se navodi, on je pre nedelju dana prevezen u Klinički centar Crne Gore zbog lošeg zdravstvenog stanja, a kasnije u jednu bolnicu u Crnoj Gori.

Prema tadašnjoj proceni zatvorskih lekara, Dikiću je bio neophodan 24-satni lekarski nadzor i posebne analize koje se mogu obaviti samo u Kliničkom centru.

Izvori iz istrage objasnili su da su, bez obzira na važnost postupka koji je u toku, prioritet Dikićevo zdravlje, a za vreme bolničkog lečenja, o Dikićevoj bezbednosti danonoćno je brinulo više policajaca.

Dikić se naredbom za sprovođenje istrage tereti da je sa Aleksandrom Sinđelićem bio jedan od ključnih članova kriminalne grupe koja je u noći 16. oktobra trebalo da izazove nerede u Podgorici, zauzme Skupštinu i likvidira premijera Mila Đukanovića.

Sinđelić je ranije dobio status svedoka saradnika u procesu koji se vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Shirkova i Vladimira Nikolajeviča Popova koji su okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike