U trendu

Dikić pokušao da izvrši samoubistvo?

Podgorički mediji spekulisu da se bivši šef srpske žandarmerije, koji se tereti da je organizovao terorističke napade u Crnoj Gori, Bratislav Dikić u bolnici, ali ne zbog pogoršanog zdravstvenog stanja već zbog navodnog pokušaja samoubistva.

Dikić, kako se navodi, nije životno ugrožen.

Pobjeda, pozivajući se na svoja saznanja, piše da je Dikić u bolnici zbog lošeg zdravtvenog stanja nakon jučerašnje saslušanja u Tužilaštvu, a podgorički Dan tvrdi da je on sinoć pokušao samoubistvo.

Dikić je, prema saznanjima Dana iz ZIKS-a, polomio staklo na prozoru ćelije u kojoj se nalazi, nakon čega je pokušao da preseče vene. U nameri da se ubije sprečili su ga komandiri ZIKS-a, preneo je portal IN4S.

Incident se, piše ovaj podgorički dnevnik, dogodio nešto pre 17 časova. Naime, osumnjičeni za terorizam juče je nekoliko časova proveo u Specijalnom državnom tužilaštvu, gde su veštačeni mobilni telefoni, njega i njegovih navodnih saučesnika.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, bivši komandant je nekoliko puta tužiocu rekao da ne može više da izdrži podmetanja i situaciju koja se stvorila posle hapšenja zbog nečega što, kako tvrdi, nije počinio.

Kako je bio u veoma lošem stanju, Dikić je po povratku iz tužilaštva odveden kod lekara. Nakon pregleda vraćen je u ćeliju. Svega nekoliko minuta kasnije komandiri su čuli lomljenje stakala, kada su utrčali u njegovu sobu. Dikića su zatekli krvavih ruku, nakon čega su alarmirali upravu spuškog zatvora. Hitno je prevezen u Urgentni centar na ukazivanje lekarske pomoći.

Dikića su u Klinički centar Crne Gore dovezli službenici ZIKS-a i specijalci. Brojna uniformisana lica obezbeđivala su bolnicu sve dok je osumnjičeni za navodni terorizam bio na ukazivanju lekarske pomoći.

Iz KČG Danu je nezvanično saopšteno da Dikić ima površinske povrede po rukama i telu, a sinoć je nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru vraćen u ZIKS pošto nije u životnoj opasnosti.

Navodno, i nakon povratka u zatvor ponavaljao je više puta da ne može da podnese pritisak i nepravdu, zbog čega neće odustati od namere da sebi oduzme život.

Dikić se od 17. oktobra nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu. Od prvog dana nalazi se u ćeliji u prizemlju Istražnog zatvora, koja je 24 sata dnevno pod video-nadzorom. Takođe, u sobi je sam, a, prema rečima sagovornika iz ZIKS-a, ima poseban termin kako šetnji, tako i odlazaka na obroke.

Zbog teške bolesti, takođe, ima poseban režim ishrane, koja mu navodno ne može biti ostvarena u zatvoru. Dikić je duže vreme nakon hapšenja u protest optužbama tužilaštva štrajkovao glađu, zbog čega je svakodnevno išao kod lekara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.