U trendu

DIK:U HN gotovo 2.000 birača sa pravom glasa i u Srbiji

PODGORICA – Državna izborna komisija Crne Gore saopštila je da u Biračkom spisku Opštine Herceg Novi upisano 1.973 birača koji imaju biračko pravo i u Srbiji.

Naveli su đa su do tog podatka došli uporednim pregledom Biračkog spiska za Herceg Novi i jedinsvenog biračkog spisk Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije, koji je dostupan na portalu tog resora.

„U skladu sa nadležnostima DIK-a, kompletna dokumentacija biće prosleđena Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) radi pokretanja postupka provere biračkog prava birača koji mogu ostvariti biračko parvo u Crnoj Gori i u Srbiji“, navodi se u saopštenju, prenela je Mina.

Iz DIK-a su obavestili nadležne organe o velikom procentu birača sa dvojnim državljanstvom, sve u cilju preduzimanja nadležnosti propisanih Zakonom o upravnom postupku i Krivičnim zakonikom Crne Gore.

DIK će, poručili su, u kontinuitetu vršiti uvid u birački spisak Crne Gore, pratiti sve izvršene promene i ukazivati MUP-u na utvrđene nepravilnosti u vođenju biračkog spiska, sve u cilju zakonitog sprovođenja izbornog procesa.

Lokalni izbori u Herceg Novom zakazani su za 9. maj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.