U trendu

Direktor OBA BiH Mehmedagić ostaje bez diplome

BANJALUKA – Direktor Obaveštajno bezbednosne agencije BiH Osman Mehmedagić, poznatiji kao Osmica, ostaje bez fakultetske diplome, jer je Republička prosvetna inspekcija otkrila brojne nepravilnosti i naredila da ona odmah bude poništena, piše portal Srpskainfo.

Prema rešenju koje je doneo Inspektorat Republike Srpske 5. avgusta, naređeno je rektoru Univerziteta za poslovne studije Radovanu Klincovu da u roku od sedam dana poništi diplomu izdatu na Mehmedagićevo ime i da u Službenom glasniku Republike Srpske ovu diplomu proglasi ništavnom.

Klincov ističe da nema ovu informaciju, jer su svi na fakultetu na godišnjem odmoru i da će se oglasiti kada se vrate na posao.

Mehmedagiću u novembru ove godine ističe mandat na čelu obaveštajne agencije i već se spekuliše da neće ostati na ovoj funkciji.

Početkom godine Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu o lažnim diplomama i tada su zatražili od svih bezbednosnih agencija da dostave diplome o završenom obrazovanju. Sve bezbednosne agencije su dostavili te podatke, osim OBA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar