U trendu

Djukanović: Današnja Srbija ne odlučuje o Kosovu, primila fakturu za poraz koji je pretrpela …

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) u Crnoj Gori Milo Djukanović izjavio je da je Srbija izgubila rat za Kosovo pogrešnom politikom u prošlosti i nepromišljenim sukobom sa NATO 1999.

Djukanović je, u intervjuu za Večernje novosti, rekao da Crna Gora nije priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Zapada, već zbog uverenja da treba da pogleda istini u oči i tako doprinese stabilnosti regiona.

„Današnja Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ona je samo primila fakturu za poraz koji je pretrpela ranije“, ocenio je Djukanović.

Prema njegovim rečima, vidjenje Crne Gore je da je realnost po pitanju Kosova nepromenjiva.

„Svi koji danas obećavaju da su u medjuvremenu ojačali toliko da su u stanju da tu, za Srbiju nepovoljnu realnost promene, samo troše vreme gradjanima Srbije“, rekao je Djukanović.

Lider DPS-a dodao je da Crna Gora ne bi bila veći prijtelj Srbije ako bi, protivno svom vidjenju, ohrabrivala tu iluziju.

Odgovarajući na pitanje zašto Srba nema u organima državne uprave u Crnoj Gori, iako ih tamo ima oko 30 odsto, Djukanović je rekao da politika prema Srbma u Crnoj Gori nije drugačija od politike prema drugim narodima.

„Lideri opozicije preko ledja Srba u Crnoj Gori žele da daju sebi na važnosti. Najpre, predstavljajući se kao ekskluzivni zastupnici interesa Srba u Crnoj Gori, što jednostavno nije tačno“, rekao je on.

Djukanović je ocenio da se radi o „umišljenim i vlastohlepnim“ partijskim liderima koji žrtvuju suštinske interese srpskog naroda u Crnoj Gori zarad osvajanja vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.