U trendu

Djukanović: EU bez alternative

Crnogorski premijer Milo Djukanović je danas ocenio da je izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) dao zamah antievropskim pokretima, ali je ukazao da za Crnu Goru ne postoji „alternativni put razvoja“.

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) je u Podgorici, na sednici stranačkog tela za praćenje realizacije izbornog programa, ponovio da je „Crna Gora čvrsto opredeljena da nastavi putem integracije“ sa EU.

Crna Gora pregovara sa EU o prijemu u članstvo i do sada je otvorila 22 pregovaračka poglavlja.

„Niko ne može da zna kako će izgledati Evropa u narednim godinama… Evropa treba da nastavi putem ujedinjenja, a Crna Gora, sa ostalim balkanskim zemljama, putem evropeizacije, emancipacije društva…“, kazao je Djukanović.

Čelnik DPS-a je ocenio da Crna Gora „ulazi u težak izborni proces“, ali i projektuje ubedljivu pobedu njegove partije na oktobarskim parlamentarnim izborima.

Djukanović smatra da je DPS formiranjem prelazne vlade i otvaranjem vrata za opoziciju učinila „nezaslužene ustupke“ opozicij da bi „objektivizirala sliku izbornog procesa“.

Kao ključne probleme u državi označio je „nedovoljnu efikasnost političkog sistema, usaglašenost u vezi sa prioritetima države i nedovoljnu efikasnost administracije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.