U trendu

Đukanovic i Lajcak o agendi regiona u novoj administračiji

PODGORICA – Crnogorski predsednik Milo Đukanović, koji učestvuje na bezbednosnom forumu GLOBSeC u Bratislavi, razgovarao je sa potpredsednikom slovačke vlade i ministrom spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom i tom prilikom su istakli da bi bilo izuzetno važno i za EU i za region da politika proširenja na Zapadni Balkan bude visoko na agendi nove evroopske administracije.

Oni su, kako je saopšteno, izrazili zajedničko zadovoljstvo rezultatima proevropskih snaga.

Lajčak je izrazio i zadovoljstvo što je Bratislava domaćin i panela o Zapadnom Balkanu, a Đukanović je, između ostalog, konstatovao da je to još jedna potvrda posvećenosti prijateljske Slovačke evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona u celini.

To je, kako je rekao, dodatno izraženo i kroz njenu ulogu predsedavajućeg OEBS u godini nedavnih izbora za Evropski parlament i promena koje će uslediti na vrhu institucija u Briselu.

Đukanović i Lajčak, koji je i predsedavajući OEBS, su razmenili mišljenja o kretanjima u regionu, sa akcentom na preostala otvorena pitanja, kao i o procesima u Evropi i na globalnom planu, uz izraženu spremnost za unapređenje inače odličnih bilateralnih odnosa i saradnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.