U trendu

Djukanović kandidat za predsednika Crne Gore

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Djukanović kandidat je vladajuće partije za predsednika Crne Gore, odlučilo je danas Predsedništvo DPS-a.

U toku je glavni odbor partije koji bi trebalo da potvrdi odluku stranačkog predsedništva, preneli su podgorički mediji.

Djukanoviću se do sada tri puta povlačio s državnih dužnosti, a poslednji put je to učinio posle parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, na kojima je pobedila njegova partija.

Pored Djukanovića, koji je imao najveću podršku u partiji, za predsedničkog kandidata bila je predložena i bivša ministarka odbrane Milica Pejanović-Djurišić.

Parlamentarna opozicija imaće nekoliko kandidata.

Najveći deo opozicije podržao je bivšeg poslanika Mladena Bojanića, oko koga su se okupili Demokrate, Demokratski front (DF) i Gradjanski pokret URA.

Crna Gora prvi put ima i kandidatkinju za predsednicu, Draginju Vuksanović iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP). Nju je podržao Demos Miodraga Lekića.

Predsedničku kandidaturu najavio je i poslanik Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, a u kampanju će i nekoliko nestranačkih ličnosti.

Treći predsednički izbori od obhnavljanja nezavisnosti Crne Gore su 15. aprila.

Rok za prijavu kandidata ističe 26. marta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.