U trendu

Djukanović na večeri sa Zaevom: Cilj nam je da naše zemlje i region vratimo evropskoj kući

Predsednik Crne Gore Milo Djukanović izjavio je večeras na radnoj večeri sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom da uzorni odnosi dve države, koji nisu imali zastoja čak ni u vremenu raspada bivše Jugoslavije, predstavljaju dobar temelj za unapredjenje saradnje i brojne mogućnosti pre svega u oblasti ekonomije i turizma.

„Naš cilj je da naše zemlje i region vratimo evropskoj kući i uspostavimo evropski sistem vrednosti“, kazao je Djukanović.

On je posebno pohvalio oporavak makedonske ekonomije, što otvara prostor za nove mogućnosti saradnje.

Iskazao je očekivanje da će uskoro uspostaviti saradnju i, sa novim kolegom, predsednikom Pendarovskim, zajednički dati doprinos medjudržavnoj i regionalnoj saradnji i daljoj integraciji.

Premijer Zaev je naglasio da je politika koju vodi Djukanović primer progresivne politike ka NATO i EU.

„Crna Gora je odličan primer u EU i NATO integracijama, želimo da podelimo iskustva sa vama, kazao je Zaev.

Djukanović i Zaev razgovarali su i o aktuelnim prilikama u regionu sa zajedničkom ocenom o potrebi prevazilaženja otvorenih pitanja u pravcu pune integracije u EU.

Na radnoj večeri sa predsednikom Djukanovićem i premijerom Zaevom bili su i potpredsednici dve vlade.

Kako je najavljeno, sutra će biti organizovana zajednička sednica vlada Crne Gore i Severne Makedonije, nakon koje će biti potpisano više bilateralnih dokumenata, kao i Poslovni forum Crna Gora – Severna Makedonija na kojem će učestvovati predsednici vlada, ministri i privrednici dve države.

Zaev je doputovao na poziv predsednika Vlade Duška Markovića.

(Beta)

Napišite komentar