U trendu

Dnevnik: Uzrok trovanja turista na Hvaru nisu školjke

HVAR – Uzrok smrti italijanskog preduzetnika i trovanja ostalih putnika, uglavnom dece, na jednom brodu kod Hvara nisu školjke, već ugljen-monoksid iz motora plovila.

Prema nezvaničnim informacija na koje se poziva hrvatski portal Dnevnik, itaijanski preduzetnik Eugen Vinči je preminuo, a više putnika na brodu je otrovano ugljen-monoksidom koji je curio iz generatora brodskog motora.

Tačan uzrok smrti Vinčija i trovanja ostalih na brodu tek treba da bude zvanično saopšten, a u prilog tome da trovanje nije nastupilo od školjki je i činjenica da je, hrvatski restoran, ponovo otvoren juče oko 21 sat, nakon što je izvršena inspekcija, piše Dnevnik.

Vlasnik neimenovanog restorana u kojem su putnici broda konzumirali hranu, je za Dnevnik Nove TV izjavio da su svi u stanju šoka.

“Nadležna inspekcija, tužilaštvo i policija su utvrdili ispravnost naše hrane koju su te večeri konzumirali i drugi gosti”, rekao je i dodao da je najvažnije da se utvrde sve činjenice.

Putnici s pomenutog broda, uglavnom deca, juče su hospitalizovani, a reč je o dvoje Italijana starosti pet i 14 godina, koji se nalaze na lečenju u splitskom KBC-u. “Tokom noći deca su bila stabilno, međutim i dalje su životno ugrožena. Celo vreme radimo sve mere intenzivnog lečenja i tako ćemo nastaviti. Mi se svakako nadamo pozitivnom ishodu, ali vreme će pokazati kako će biti i kakve će biti posledice”, rekla je lekar splitskog Zavoda za intenzivnu pedijatriju, doktorka Tanja Kovačević, javio je hrvatski Javni servis HRT.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)